lørdag den 23. oktober 2010

Hvornår må du begynde at træne en killing?

Jeg bliver tit spurgt, hvornår man som katteejer må begynde at træne sin killing. Svaret er. Så snart den kan indtage fastføde dvs i 5 ugers alderen. Jo før en kat starter med træningen, jo bedre bliver den senere til at forstå og anvende principperne i klikkertræning. Man siger, at dyr skal lære at lære - hvis de fra små udsættes for træning, så glider det nemmere resten af kattens liv, når den skal lære nyt.

Naturligvis skal man overveje, hvad man bruger som belønning til så lille en killing, og ikke overdrive antallet af klik og godbidder, så killingen får ondt i maven, men faktisk er klikkertræning en så mild metode, at der intet er galt med at starte i rigtig god tid.



Hvis man ved, at man gerne vil træne sin kat senere, så kan man bede opdrætteren eller ejeren af hunkatten om at lave nogle få klik med killingen dagligt, indtil den bliver 12 uger og flytter hjem til den nye ejer. Hvis ens killing ikke er trænet før, så starter man bare straks man får den hjem som 12 uger gammel.
Killinger er designet til at suge læring til sig i de første måneder, så det er bare om at udnytte denne mulighed.

Killingen lærer alligevel - du kan lige så godt fra start gå ind og tage en vis kontrol over, hvad den lærer. På den måde forebygger du rigtig mange adfærdsproblemer.

Ingen kommentarer: